Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja (2017)

A Karib-tenger kalózainak története 2003-ban indult el, amikor Jack Sparrow kapitány visszaszerezte imádott hajóját, a Fekete Gyöngyöt. Ezt követte a 2006-os Holtak kincse, majd egy évre rá A világ végén. Utána egy nagyobb lélegzetvételnyi szünet 2011-ig, amikoris bemutatásra került az Ismeretlen vizeken, majd azóta hat évet kellett várnunk, hogy Jack Sparrow újra az orrunk előtt landoljon és meneküljön még egy sort régi ellenségeitől.


Szerencsére a kalózok ezek szerint nem öregednek, hiszen a történet szerint is ugrunk az időben majdnem 10 évet, mire Will és Elizabeth fia felnő. Henry apja átkát akarja megtörni, emiatt fordul segítségért Jackhez, akit előtte több alkalommal is megment - szokás szerint. 

A történetre már rég felesleges alapozni, hiszen az valahol a második és a harmadik rész között kifújt. Nem mondom, hogy unalmas volt a Salazar bosszúja, de a potenciál már rég nincs meg a filmsorozatban. Egyedül a színészek és a karakterek azok, akik miatt az emberek még mindig örömmel várják az új Karib-tenger kalózai mozikat. 


Nagy szerencséjükre sikerült egy olyan fiatal színészt leszerződtetni Henry szerepére, aki talán még odavonzott pár millió tinédzser lányt a mozikba, ezzel is bevételt növeltek vele. Azt már kevésbé tudom elmondani, hogy Brenton Thwaites hatalmas alakítást nyújtott volna, de nem volt vele különösebb probléma se. Ezzel szemben a fiatal lányt alakító, Kaya Scodelario mérföldekkel tehetségesebbnek bizonyult társánál. Az Útvesztőből ismert színésznő Carina Smyth karakterét formálta meg, akinek hasonlóan nagy szája volt, mint a kapitánynak. 

Persze a régi arcok is feltűntek, mint Barbossa, Gibbs, Marty, a majom és még sorolhatnám, így legalább egy kicsit nosztalgiázhattam, hiszen az első két rész nagy kedvencem. Sosem ért a Harry Potter nyomába a szívemben, de Johnny Depp olyan zseniálisan alakította éveken keresztül a kapitányt, hogy nem tudtam megutálni a botránya ellenére sem. Attól, hogy a való életben mit tesz és mit nem, ő még egy remek színész, akit én csak imádni tudok.


A filmről még annyit, hogy az első két rész után talán ez sikerült a legjobbra. Nem azért, mert számos régi karakter is feltűnt a két óra során, hanem mert a történet is valahogy érdekesebbre sikerült, mint a korábbi két mozifilm. Örültem Will felbukkanásának, bár keveseltem is egyben, ami elmondható Elizabethről is. 

Lehet, hogy rosszul értesültem, de ha jól tudom, ez volt az utolsó Karib-tenger kalózai alkotás a Disneytől. Bár, ha még nem is igaz ez a hír, sajnos a bevételek alapján kétlem, hogy belevágnának még egy utolsó részbe, hiszen már ez sem hozta vissza a forgatási költségeket. Szerintem ezzel lezárult egy sorozat, ami talán még szép véget is kapott, hiszen mindenki ott van, ahol lenni akart.


Értékelés: 10/8. Túlzottan szeretem a kalózokat ahhoz, hogy lepontozzam ezt a filmet és hazudnék, ha azt mondanám nem tetszett. Lehet, hogy főként annak köszönhető, hogy egy jó pillanatomban néztem meg. Nem tudom. Annyi biztos, hogy hiányozni fog Jack Sparrow és az őrültségei. Mindenki tudja, hogy belül igenis egy jó emberről beszélünk. Elnézést, kalózról! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...