The Choice (2016) - Mikor minden felelősség rád hárul

Teljesen véletlenül találtam rá a The Choice című romantikus drámára, ami mellesleg Nicholas Sparks regénye alapján készült el, ezzel együtt ő volt a producer is. A tavaly készült mozi főszerepében Benjamin Walker és Teresa Palmer, akik remekül helyt álltak egy komoly alkotásban, ami nem mellesleg szerintem a tavalyi év egyik legjobb drámafilmjévé vált. 


A film ott kezdődik, hogy Travis a kórházba tart Gabbyhez, aki, mint később kiderül, kómában van. Azt rögtön visszaugrunk az időben és a mozi háromnegyedében bemutatják, hogyan ismerkedtek meg a szerelmesek, lett családjuk és miért is történt mindez. Egy jó romantikus drámához illően, megvolt benne minden, ami csak kell. Szomszédság, szerelem, megcsalás, szakítás, majd végül persze nem lenne méltó a nevéhez, ha nem jutnánk el oda, hogy azon aggódunk, vajon Gabby túléli-e a balesetet és Travis jól dönt-e azt illetően, hogy lekapcsolják-e a gépepkről feleségét?

Meg kell, hogy mondjam, Travis karaktere és Benjamin alakítása sem nyerte el igazán a tetszésemet. A film elején kifejezetten irritáló volt az egész lénye, de a későbbiekben megbékéltem vele. Kicsit zavaró volt látni, hogy az elején volt vagy 28 éves, a végén úgy tíz évvel több, de semmit sem változott, ahogy Gabby sem. Értem, hogy kellett az időugrás, de ezt szebben is meg lehetett volna oldani, a családalapításról nem is beszélve. Ettől függetlenül kedveltem meg Teresa Palmert és egy egész aranyos párt alakítottak ők ketten.


Ami nagyon tetszett a filmben, azok a kis apró utalások a múltra, mint Travis édesanyja, majd Gabby kedvenc helye a régi otthonukba és még lehetne sorolni. Látszott, hogy nem egy akármilyen könyvből készült az alkotás és nem egy akármilyen író/producer vezényelte le az egészet. Imádtam minden apró jelenetet, amit ez a mozi nyújtott és happy end vagy nem happy end (nem lövöm le a poént), de nem csalódtam a végében sem.

A mellékszerepeket is remekül kiválasztották. Steph-et Maggie Grace alakította, aki remekül formálta meg Travis testvérét, de édesapjuk is jelentős szerepet kapott, akit pedig Tom Wilkinson formált meg. Ők hárman egy nagyon aranyos családot alkottak, mindaddíg, míg nem jött Gabby, akit persze mindenki azonnal megkedvelt. Feltűnt még Tom Welling is, aki Gabby jegyesét alakította, illetve Alexandra Daddario is, aki pedig Travis folyton feltűnő "barátnőjét" formálta meg. Mind, mind nagyszerű színészek és a karakterek is szépen ki voltak dolgozva. Egyedül talán Monicát furcsálltam, de aztán csak sikerült megkedvelnem őt is.

Értékelés: 10/9. Nem is akarok többet írni róla, azzal leírnék minden spoilert. Egy kis kedvcsinálót akartam inkább, ami egy vasárnap délutánra tökéletesen megfelelhet, akár egyedül nézitek meg, akár barátokkal, vagy a párotokkal, de zsebkendőt ne felejtsetek magatokkal vinni a laptop mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...