High School Musical

Oké, a film nem mostani, de szerintem nagyon is jó, annak ellenére, hogy már kinőttem belőle. 2006 óta megismertük a színészeket, akik hatalmas változáson mentek át, illetve rengeteg nagy sikerű sorozatban és filmben játszottak, játszanak.

Nem hiszem, hogy van itt olyan, aki soha ne hallott volna a High School Musicalről. Hatalmas rajongótábora volt a srácoknak és külön-külön még mindig sok van nekik, a HSM volt az, aminek köszönhetik, hogy ma ott tartanak ahol.

A történet az East High suliban játszódik. Gabriella Montez és Troy Bolton a szilveszteri bulin találkoznak, majd a lány és az édesanyja a városba költöznek és Gabriellát beirattják az iskolába, itt jobban megismeri Troyt és a barátait. Az első részben a Wildcats megnyeri a kosárbajnokságot, Gabriella és a csapata pedig az iskolai tízpróba versenyén diadalmaskodnak. A kettő között még egy meghallgatásra is elmentek, amire az egész iskola elment. Gabriella és Troy nagyot tarolt. 



A második részben a fiatalok nyaralnak. Elmennek arra a helyre, ahol Sharpay és a családja töltik a nyarat. a fiatalak munkát kapnak, majd Troy Sharpay segítségével feljebb lép a ranglétrán és cserben hagyja a többieket, de később minden megoldódik.

Az utolsó rész a legkomolyabb, hiszen a fiatalok egyetemre készülnek és mindenki izgul, ideges, hogy mi lesz vele a jövőben. Gabriella kap egy lehetőséget a Stanfordon, hogy már idő előtt odajárhasson, amit el is vállal, így majdnem lemarad a közös műsorról, de végül Troy segítségével odaér.

Oké, nem egy hatalmas történet, de mégis hozta a formáját és a siker sem maradt el. Úgy gondolom, hogy a mai sorozatok a Disneynél erre épültek, persze idézőjelben. Hiszen, ha megnézzük, a Hannah Montanaban is éneklésről szólt a dolog, ráadásul nem csak a Disney vette észre, hogy jó pénzt hoz az összes ilyen film és sorozat.
A HSM sikere töretlen volt abban a időben, mikor műsoron volt és még egy-két évig nyomatták is, de mára már nincs nagy kelettje, ennek ellenére a színészek kiléptek a Disney világából és olyan sorozatokban és filmekben kaptak szerepet, mint a Spring Breakers, a Switched at birth, a Beastly, a Szerencsecsillag vagy a Horrorra akadva legújabb része.

Azt se felejtsük el megemlíteni, hogy nem a harmadik rész volt az utolsó a történetben, hiszen volt még egy folytatás is, amiben már csak egy szereplőnek jutott hely.

Sharpay csillogó kalandja nem sokkal a HSM utolsó része után jelent meg, miután elmondták, hogy nem lesz negyedik rész. Ez volt az, ami pótolta a lány által hagyott űrt, mert bár ő volt a gonosz szereplője a filmnek, mégis sokan megszerették, hiszen vidám karakter volt és a hangja is rendben van. Ashley elvállalta ezt a filmet, amiben újfent énekelnie kellett. Ellátogatott a Brodwayre, ahol szerepet is kapott, kis nehézségek árán persze.

Nem gondolom, hogy az összes részt egyben lehetne értékelni, külön meg végképp nem. Ez a film olyan, mint a Harry Potter, oké nem hasonlítanak, viszont nagyon sok mostani tizenéves ezen nőtt fel, illetve az előbb említett Harryn.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...