Soul Surfer - Életem a szörf (2011)

Már másodszor nézem meg ezt a filmet és még mindig nagyon szeretem. A történet egy lányról szól, aki imád szörfözni, egy nap viszont, mikor a barátnőjével az edzőjével és annak a gyerekével kimennek a vízre, egy cápa leharapja a lány egyik kezét. Ezek után Bethany még mindig csak a szörfözésre tud gondolni és minél előbb vissza akar térni a tengerbe, hogy készülhessen az országos szörfbajnokságra.
Azt kell mondjam, hogy egy nagyon tanulságos filmről beszélünk, ugyanis a kitartás az, ami a legjobban megfogott a történetben. AnnaSophia Robb nagyon tehetséges és jó döntésnek tartom, hogy őt választották a főszereplőnek. Maga a film igaztörténet alapján játszódik és bár nincs benne a tiniszerelem, szerintem a tiniknek is, de bármely korosztály számár nagyon tanulságos a történet.


A Hamilton családban ott vannak a szülők, a két fiú és Bethany is. Teljesen átlagos család, akiknek még egy kutyájuk is van. Bár persze nem mindenki lakik Hawaiin, de ettől függetlenül átlagosnak mondhatjuk őket.
A lány egy közösségbe is jár barátnőjével, akik főleg károsultaknak segítenek, mint egy szökőár Thaiföldön, ahova a film során el is látogattak és, ahol Bethany újra rájön, hogy neki a szörf az élete és muszáj tovább folytatnia.
A lánynak nagyon sok rajongója is akad, akikkel szívesen foglalkozik. Próbálták ráadni a mű kezet is, de ő azzal nem tudott volna szörfözni, ezért inkább hanyagolta.

A film végén elmondják azt is, hogy való életben a lány még mindig szörfözik és az egész világon vannak csodálói. Megmutatják az igazi felvételeket a lányról, mint az első szörfözése a baleset után stb.


A szereplő válogatás nagyon jó, nemcsak a főszereplő, hanem a többiek is, hiszen szerepet kapott többek között Helen Hunt, aki AnnaSophia Robb filmbeli karakterének édesanyját játssza, illetve Dennis Quaid, aki az édesapját. Bár a lány számomra már több filmben megmutatta a tehetségét, úgy gondolom, hogy ez az egyik legjobb film, amit valaha láttam. Tanulságos és hihető. Robb kisasszony teljesen átéli a történetet és ezáltal a nézők is beleélik magukat és szerintem a legtöbben sajnálják is őt, de ahogy elnézem nincs miért. Meg is mondta Bethany, hogy nem forgatná vissza az időt, mert neki így jó, tudja, hogy Isten nem gonoszságból tette ezt vele és elfogadta a sorsát. 

A film értékelése: 10/10. Szerintem nincs jobb egy igaztörténet alapján készült filmnél. Be kell valljam, kizárólag AnnaSophia miatt néztem meg először, de aztán már megtetszett és már nem csak miatta nézem. Szerintem ez az első tízes, amit egy filmre adtam a blog története során, de úgy gondolom, hogy a szereplők és a hihetőség miatt megérdemli.
Mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg. Aki látta, az megírhatja, hogy neki, hogy tetszett és milyen benyomást keltett. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...