The Oranges (2011) - Csípem a családod

A film főszereplője a Dr. House alakítója, Hugh Laurie és a Gossip Girl Blairje, Leighton Meester. A film kezdésénél Nina (Leighton) a Nagy Almában lakik, míg a családja ebben a bizonyos Orange Drive-ban él. Szemben velük lakik édesapja legjobb barátja is David (Hugh Laurie) és az ő családja. David fiát a híres Adam Brody alakítja, aki Tobyt játssza el, míg az ő testvére a bizonyos "elbeszélő", Vanessa.
Nos, Nina családja hazahívja a lányt a hálaadási ünnepségre, de ő a barátjával, akar lenni, aki éppen akkor csalja meg és csodák-csodájára pont most tér haza a szülői lakásba. Nina a filmben 24 éves, tehát éppen munkát keres. 




Édesanyja, Carol mindenképpen össze akarja a lányát hozni a szomszéd Tobyval, akivel a lány egyszer már csókolózott is, de az már 10 éve volt. Egy estén, mikor a lány Tobyval beszélgetett, a fiú elaludt és Nina kiment tévét nézni Davidhez, aki ugye Toby apja, majd hirtelen megcsókolják egymást. Másnap mind a ketten próbálják elfelejteni a dolgot, míg a család meg nem tudja ezt az affért és ekkor kezdődik a teljes káosz. Ekkorra Toby már elment utazni. Nina átköltözik a szomszédba Davidhez és Vanessához, míg felesége el akar válni tőle. Vanessa persze nem bírja Ninát, már akkor sem szerette, mikor egy suliba jártak és most sem szívleli.
Nina és David egy darabig jól elvoltak, majd Carol az egész házat és a kertet tönkreteszi. Toby hazajön és nem ért semmit a dologból. Eközben Nina volt barátja folyamatosan a lány nyakán lóg, szerenádozik is neki, de Ninát nem zaklatja a dolog, inkább Daviddel van.
Próbálják helyrehoznia  dolgot, de nem látják a jövőt. David elengedi Ninát, aki sem vele, sem exével nem akar együtt lenni, csak utazni akar és elfelejteni a pasikat. Képeslapokat küld haza Európa számos pontjáról.

Bár a film vége nem Happy End, de David és barátja, Terry újra jóban vannak és megint együtt járnak sportolni.
A film maga tetszett, bár a történet kicsit zavaros volt. Az elején még azt sem tudtam, hogy ki-kicsoda, vagy éppen kinek a kije. Később már kitisztult a kép és megértettem a dolgokat. Az biztos, hogy nem egy tipikus film. A szinkron hangoknak pedig örülök, bár Leighton nem kapta meg Blair magyar hangját, de így sem volt rossz, viszont Hugh Lauire megkapta Dr. House hangját, így már nem volt olyan rossz nézni és hallgatni.
A történet, mint már mondtam nem volt rossz, de nem is annyira jó, bár ugye átlagosnak sem nevezhetni. Igazából nem tudom, hogy hova tegyem a dolgot. A színészek kiválóak voltak, ahogy a rendezés is és a kamera állás is. Komolyan némely filmnél olyan idegesítő, hogy nem azt a képet mutatják, ami éppen a fontos lenne, de itt szerencsére nem volt ilyen, mindig jó időben és jó helyen is volt a kamera.
Leighton végre kibújt Blair bőréből, persze ott is szerettem, de itt végre mást alakított. Laurie munkáját eddigis elismertem és ezek után is el fogom ismerni.

A film értékelése 10/6. Ezt a hatost is csak a szereplők miatt kapta. Egyszer mindenképpen érdemes megnézni, csak ajánlani tudom, de nem hiszem, hogy egy délutáni filmnél többet érne.

1 megjegyzés:

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...